Till servering
200 g mandelmassa
5 dl vispgrädde
florsocker
Om du har fryst bullarna, låt dem tina varsamt i rumstemperatur hellre än att micra dem. Ta ut bullen ur formen om så önskas och skär försiktigt av toppen. För att få plats med fyllningen kan man gröpa ur bullen med en tesked. Riv mandelmassan grovt och blanda med några matskedar ovispad grädde till lagom konsistens. Fyllningen ska vara krämig, men inte rinnande. Vispa resten av grädden. Klicka på mandelfyllningen. Spritsa gärna grädden och sätt på locket. Pudra med florsocker precis innan servering.
(Ordet semla kommer från latinets semilia, som är det finfinaste vetemjölet, semolina. Hmmmmm...)
2 kommentarer:
Men det var ju bara de vackraste semlor jag sett någonsin! -Som en blomma! Dolce! /EL
Åh tack, vad glad jag blir! Med en sprits kommer man långt =))
Skicka en kommentar