Om

18 februari 2013

jomentack

Jag har väl nämnt att jag har världens bästa arbetskamrater? De bästa! Idag blev jag firad med fantastiskt god chokladkaka - glutenfri och ljuvlig! Och med en del spännande ingredienser, som jag inte ens visste fanns. Ett recept väl värt att pröva!



Kladdig chokladkaka i långpanna 


300 g smör
1 1/2 dl Stevia
1 1/2 dl kokossocker (!)
6 ägg
1 dl kokosmjöl (man kan enligt mästarbagaren Elin ta mandelmjöl istället)
1 dl havregryn (Sempers såklart)
1 1/2 tsk vaniljpulver
8 msk kakao
1/2 tsk salt

Topping


2 dl havregryn
75 g smör
2 msk Stevia
2 äggulor
hallon

Smält smöret. Vispa ägg och Stevia riktigt fluffigt. Vispa i resten av inredienserna. Häll ner i smörad långpanna, strösslad med havregryn. Smält smöret till toppingen och blanda ner Stevia och äggulorna, Peta i hallon och klicka havresmeten över kakan. Grädda i cirka 15 minuter i 175 grader. Ställ sedan formen i kylen tills kakan är helt kall. Skär i rutor och servera gärna med en klick grädde. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...