Kladdig chokladkaka i långpanna
300 g smör
1 1/2 dl Stevia
1 1/2 dl kokossocker (!)
6 ägg
1 dl kokosmjöl (man kan enligt mästarbagaren Elin ta mandelmjöl istället)
1 dl havregryn (Sempers såklart)
1 1/2 tsk vaniljpulver
8 msk kakao
1/2 tsk salt
Topping
2 dl havregryn
75 g smör
2 msk Stevia
2 äggulor
hallon
Smält smöret. Vispa ägg och Stevia riktigt fluffigt. Vispa i resten av inredienserna. Häll ner i smörad långpanna, strösslad med havregryn. Smält smöret till toppingen och blanda ner Stevia och äggulorna, Peta i hallon och klicka havresmeten över kakan. Grädda i cirka 15 minuter i 175 grader. Ställ sedan formen i kylen tills kakan är helt kall. Skär i rutor och servera gärna med en klick grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar