Om

11 december 2012

från kylan in i värmen

När jag ändå stjäl litegrann passar jag på att lägga ut godaste, enklaste soppgrytan jag blev bjuden på i helgen. Efter en lååång dag ute i en massa minusgrader var det underbart att få tina kroppen utifrån och in vid en sprakande brasa och med rykande varm mat.

Värmande köttfärssoppegryta 4 p


500 g köttfärs
1 gul lök, finhackad
1/2 purjolök, strimlad
1 vitlöksklyfta, pressad
4 potatisar, skivade
500 g krossade tomater
1 slurk oxfond eller kalvfond
1 burk crème fraiche chili/paprika
vatten, cirka 8 dl
grillkrydda, salt och svartpeppar

Bryn färsen i en stekgryta, fräs i löken mot slutet. Häll i tomatkross, potatis, fond och fyll upp med vatten så att det täcker, krydda. Låt småputtra under lock tills potatisen är mjuk, cirka 30 minuter. Rör ned crème fraiche, smaka av med lite mer salt om det behövs, låt bli varmt och servera, gärna med ett gott bröd.

Snodde faktiskt bilden också, är mellan kameror. I morgon förhoppningsvis nya, bättre bilder!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...