Värmande köttfärssoppegryta 4 p
500 g köttfärs
1 gul lök, finhackad
1/2 purjolök, strimlad
1 vitlöksklyfta, pressad
4 potatisar, skivade
1 vitlöksklyfta, pressad
4 potatisar, skivade
500 g krossade tomater
1 slurk oxfond eller kalvfond
1 burk crème fraiche chili/paprika
1 burk crème fraiche chili/paprika
vatten, cirka 8 dl
grillkrydda, salt och svartpeppar
grillkrydda, salt och svartpeppar
Bryn färsen i en stekgryta, fräs i löken mot slutet. Häll i tomatkross, potatis, fond och fyll upp med vatten så att det täcker, krydda. Låt småputtra under lock tills potatisen är mjuk, cirka 30 minuter. Rör ned crème fraiche, smaka av med lite mer salt om det behövs, låt bli varmt och servera, gärna med ett gott bröd.
Snodde faktiskt bilden också, är mellan kameror. I morgon förhoppningsvis nya, bättre bilder! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar