Om

10 december 2012

tillbaka till verkligheten

Vykortsvackert Italien att drömma om i snöyran. Mysig dansk romcom!

Efter en underbar helg med solsken, god mat, bio, många skratt och shopping (n.ä.s.t.a.n. alla klapparna i box) väntar verkligheten med trängsel på Ica och en tuff jobbvecka. Det är också hög tid att fylla på i brödlådan. Det här är receptet på de allra första glutenfria brödbullarna jag bakade, när miss June började äta glutenfritt för drygt 10 år sedan. Det står sej än idag! (Hämtat från Elisabeth Ekstrand Hemmingssons "Glutenfri mat").

Frukostfrallor cirka 12 st 


50 g jäst
1 tsk salt
5 dl fingerljummet vatten
2 msk fiberhusk
2 tsk malda brödkryddor
1/2 dl olja
cirka 8 dl (480 g) mjölmix

Solrosfrön eller sesamfrön att strössla över

Smula ner jästen i en bunke. Salta. Värm vattnet fingerljummet och lös upp jästen. Blanda ner fiberhusken och låt svälla 10 minuter.
Arbeta ner olja och mixen och låt maskinen gå några minuter. Klicka ut degen med hjälp av två mjölade skedar på bakplåtspappersklädda plåtar. Strössla på valfria frön och låt jäsa under bakduk 1 timme, medan du hittar på något annat (idag blir det lite tlc i tvättstugan). 
Grädda i 250 grader (200 grader varmluft) i 12-15 minuter. Låt svalna under duk.



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...