Om

25 maj 2013

kitchen duty

Idag är det kökstjänst på mej, så much to bake så little time. Hittills har jag hunnit med godaste lyxiga ostpajen samt en vegetarisk "tjejpaj", eftersom frk Julie ska hänga här med sina kompisar före studentbalen på måndag. De måste ju äta, endast champagnen är nog inte så bra. Måste hinna baka bröd till miss June också. Och jösses, i morgon är det ju Mors dag, något sött måste bakas till fira-mamma-fika. (Jag kan ju lika gärna öppna bakstuga och börja tjäna pengar på det här nöjet...)



Ostpajen ska frysas och sparas till studentkalaset.


Vegetarisk paj


Pajdeg

3 dl mjölmix (Finax)
1 tsk fiberhusk
1 dl kesella
1 ägg
80 g smör
en nypa salt 

Fyllning 

3 ägg
2 1/2 dl grädde
riven ost, kanske 3 dl
2 tomater
1 rödlök
1 squash
100 g broccoli
salt, peppar, oregano

Knip ihop mjölmix, smör, fiberhusk och salt. Rör ner ägg och kesella och låt sedan degen vila kallt i kylskåpet en stund. Tryck ut den i pajform, förgrädda i 225 grader varm ugn 10-15 minuter.
Koka/tina broccoli (beroende på om du använder färsk eller fryst), strimla löken och fräs den mjuk i lite smör och olivolja. Skiva squashen, kvarta skivorna och låt dem steka med. Fräs i broccolin mot slutet. Krydda. Riv osten och lägg hälften i botten på pajen. Lägg över grönsaksfräset, häll på äggstanningen. Skiva tomaterna och lägg över, sist på med resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Jag tror tjejerna ska bli mätta och nöjda.



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...