Om

4 maj 2013

helstekt

Grillen har rostat igen pga eh, ja, slarv. Har låtit den stå ute i hela härliga vintervädret och nu får jag skylla mej själv. Till dess att ny grill är inköpt - och det lär ju inte bli förrän efter midsommar nästa år pga alla kalas och klänningar som väntar på oss i juni månad, får jag vackert steka i ugn. Och det blir visst härligt och det blir visst gott. Nästan som grillat (men verkligen bara nästan...)

1 fläskytterfilé
rosmarin
havssalt
chiliflakes
olivolja

Putsa köttet och skär bort fett och hinnor. Badda in filén med kryddor och olivolja och lät den gosa en stund, kanske en timme. Stek i smör i panna eller stekgryta så att ytan får fin färg. Efterstek i ugn, 175 grader och använd gärna termometer, när köttet är klart är innertemperaturen 63-65 grader eller köttsaften klar. Låt vila en stund innan du skär upp och serverar.



Älskar mina nya salladshänder

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...