Hallon och choklad är en oslagbar kombo för oss. Vi älskar! Detta är en omarbetning av ett recept av Monica Ahlberg. Vi älskar henne också.
Hallon- och chokladmuffins
1 3/4 dl strösocker
75 g smör
1 dl mjölk
2 dl mjölmix
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
3/4 kakao
1 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
3/4 kakao
100 vit choklad
100 g smält mörk choklad
1 ägg
Fyllning
1 ägg
1 1/2 msk mjölmix
100 g hallon
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda det med mjölken. Rör ner i äggsmeten.
Blanda samman alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Hacka den vita chokladen fint och blanda snabbt ihop. Fördela smeten i 8 stora muffinsformar. Fyll dem till lite drygt hälften.
Smält den mörka chokladen så att den blir krämig. Rör ihop ägg, choklad och mjöl till en slät smet. Fördela ovanpå muffinssmeten i formarna. Strö till sist över hallonen.
Grädda på 180° i ca 25 minuter.
100 g hallon
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda det med mjölken. Rör ner i äggsmeten.
Blanda samman alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Hacka den vita chokladen fint och blanda snabbt ihop. Fördela smeten i 8 stora muffinsformar. Fyll dem till lite drygt hälften.
Smält den mörka chokladen så att den blir krämig. Rör ihop ägg, choklad och mjöl till en slät smet. Fördela ovanpå muffinssmeten i formarna. Strö till sist över hallonen.
Grädda på 180° i ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar