Om

21 maj 2013

halv åtta hos mej

Ikväll är boktjejerna hos mej och då tänker jag bjuda dem på den här pajen. Jooo, vi har ju fått lov att gå ifrån sopptemat OM vi vill. Jag vill.


Chèvre- och päronpaj 4 p


Pajdeg

3 1/2 dl mjölmix (Sempers med fibrer passar bra)
1/2 dl sesamfrön, rostade i torr stekpanna
1 msk fiberhusk
75 g kallt smör, i bitar
½ tsk salt
1 dl kesella (10 %)
1 msk kallt vatten

Fyllning

2 rödlökar, strimlade
3 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
2 päron
1/2 - 1 citron
150 g chèvre, smulad
2 dl valnötter (jag tar mandlar eftersom jag inte tål nötter så bra)
smör till stekning

Topping

1 påse ruccola
2 msk flytande honung eller balsamicosirap

Mixa mjöl, fiberhusk, sesamfrö, smör och salt med kniven i matberedare tills det är jämnt fördelat. Tillsätt kesella och vatten, mixa hastigt ihop till en deg. Knåda ihop degen på bakbordet. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm, nagga med en gaffel och ställ i kylen minst 15 minuter. Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna och förbered fyllningen under tiden. Stek löken mjuk i smör, ställ åt sidan. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Riv citronskalet. Skiva päron i ca 1 cm tjocka skivor på längden, pressa citron över. Lägg lök, ost, päron och citronskal i pajskalet. Strö på nötter och häll på äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, tills ytan är gyllene och fyllningen har stelnat.




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...