Lax med parmatäcke 4 p
4 laxfiléer
4 fänkål
2 stora röda paprikor
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk olivolja
4 skivor parmaskinka
färskost till servering
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och klyfta fänkålen, lägg i ugnssäker form, salta och peppra. Droppa över olivolja och baka mitt i ugn i 20 minuter. Kärna ur paprikan, skär i bitar och lägg i formen. Tillaga ytterligare 10 minuter. Lägg laxen på grönsaksbädden, täck varje bit med en skiva parmaskinka och låt gå i cirka 10-15 minuter. Laxen kan fortfarande ha en lite rå kärna när den är klar, skinka ska vara knaprig. Servera med färskost, tex vitlök och örter och en sallad med tomat, ruccola och färsk spenat.
Snygg duk! |
Och sen gick vi på galej. Ä.L.S.K.A. livemusik!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar