Om

19 maj 2013

helgen

Jag gick in på kontoret i fredags med 12 grader i ryggen och kom ut till 28 grader och sommar! Allt var grönt och varmt, solen strålade, alla var glada och naturligtvis blev det rosé på altanen till fredagsmyset och vi ville aldrig gå in.

Premiär för altanmiddag!

Idag bestämmer sej vädret inte riktigt och vi har sprungit mellan torkvindan, solstolen, dammsugaren och skrivbordet utan att veta var vi gör oss bäst. Till slut bestämde jag mej för att hålla till där jag trivs bäst (nästan) oavsett väder - i köket, bakandes. Allt verkar ha slagit ut och tagit fart utom mina rabarber, därför får det bli paj med mantagervadmanhaver, äpple eller blåbär? Ingen kunde komma överens med den andra och så blev det bådeoch.

Äppleblåbärspajkaka


3 äpplen
1 paket frysta stora blåbär
2 ägg
2 dl råströsocker
1/2 dl mjölmix (Finax röda)
1 liten påse mandlar

Topping

100 g smör
2 dl farinsocker
1 dl mandelmjöl
1 dl mjölmix
borde nog tagit 1 tsk bakpulver, men det glömdes bort

Sätt ugnen på 200 grader, smörj en form, tex en pajform. Hacka mandeln och rosta i torr panna. Dela äpplena i mindre bitar, blanda med ägg, mandel, socker och mjöl. Vänd försiktigt ner blåbären och lägg smeten i botten på formen. Smält smöret och blanda med socker och mjölsorterna. Klicka toppingen över bärblandningen. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter.



Varsågoda!



Nu taggar vi för f.i.n.a.l. i hockey-VM! Heja Sverige!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...