Om

27 juli 2014

Hallon

Det är ju inte det att man inte njuter av sommaren som är så ljuvlig i år, men en liten, liten gnutta i mej längtar en aning till höstens rutiner. Till kvällens efterrätt fick nyplockade hallon och några äpplen därför samsas till en knäckig paj. Serverad med crème fraiche som smaksatts med lite vaniljpulver minde den lite om höstens mys mitt i sommarhettan. Tror bestämt att åskvädret brakar loss nu.




Hallonäpplepaj

3 äpplen i bitar
några nävar hallon
200 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl Finax ljusa mix
1 dl råsocker
2 msk ljus sirap
1/2 dl farinsocker
1 tsk bakpulver

Lägg hallon och äpplen i botten på en pajform. Smält smöret och blanda samman de torra ingredienserna. Blanda ner smöret. Klicka ut degen över formen och grädda i cirka 20 min på 180 grader. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...