Medelhavstarte
Deg
75 - 100 g kallt smör
knappt 1 dl crème fraiche + lite yoghurt
4 - 4 1/2 dl mix
2 tsk fiberhusk
1 dl riven parmesan
1 tsk salt
Fyllning
1/2 burk pesto
3 msk crème fraiche
1-2 rödlökar, finhackas
1/2 squash, kvartas
1 påse bladspenat
2 dl riven västerbottenost
3 tomater, skivas
1 msk färsk timjan och oregano, finhackas
Dela smöret i kuber. Blanda parmesan, mix, husk och salt. Nyp ihop med smöret och crème fraiche/yoghurt och knåda ihop degen. Låt vila kallt en stund.
Tryck ut degen i en smord pajform. (Det går lätt med mjölade fingertoppar). Förgrädda 15 min i 175 grader. Stek under tiden löken mjuk i lite olivolja och smör tillsammans med squash och spenat. Låt pajskalet svalna en liten stund och bred sedan ut pestoblandningen i botten på pajen. Lägg på grönsaksblandningen, riv över osten och strö över örthacket. Lägg på tomaterna fint. Grädda i 175 grader cirka en timme, tills tomaterna börjar smälta. Nu får pajen vila till i morgon - jag ska börja förbereda t å r t a n!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar