Om

4 juli 2014

kalas

Vi kalasar vilt i juni i vår familj. I år har vi dessutom, förutom allas födelsedagar, toppat med en konfirmation och en studentfest. Ett kalas vassare än förra året alltså. Nu förbereder jag sista kalaset - för nu. Frk Julie fyllde 20 år igår och i morgon blir det familjekalas. Direkt efter att sista jobbmailet är skickat hastar jag hem med fyllda matkassar och börja laga mat. Till buffén blir det bland annat den här pajen.


Medelhavstarte


Deg

75 - 100 g kallt smör
knappt 1 dl crème fraiche + lite yoghurt
4 - 4 1/2 dl mix
2 tsk fiberhusk
1 dl riven parmesan
1 tsk salt

Fyllning

1/2 burk pesto
3 msk crème fraiche
1-2 rödlökar, finhackas
1/2 squash, kvartas
1 påse bladspenat
2 dl riven västerbottenost
3 tomater, skivas
1 msk färsk timjan och oregano, finhackas

Dela smöret i kuber. Blanda parmesan, mix, husk och salt. Nyp ihop med smöret och crème fraiche/yoghurt och knåda ihop degen. Låt vila kallt en stund.

Tryck ut degen i en smord pajform. (Det går lätt med mjölade fingertoppar). Förgrädda 15 min i 175 grader. Stek under tiden löken mjuk i lite olivolja och smör tillsammans med squash och spenat. Låt pajskalet svalna en liten stund och bred sedan ut pestoblandningen i botten på pajen. Lägg på grönsaksblandningen, riv över osten och strö över örthacket. Lägg på tomaterna fint. Grädda i 175 grader cirka en timme, tills tomaterna börjar smälta. Nu får pajen vila till i morgon - jag ska börja förbereda t å r t a n!


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...