Bästa gazpachon 4 p
1 stor skalad tomat
1/2 gurka
1/2 gul lök
1/4 urkärnad grön paprika
1 liter god tomatjuice
2 msk olivolja
2-3 msk vinäger (vit balsamvinäger är gott)
några stänk tabasco
1- 1 1/2 tsk salt
några korn nymald svartpeppar
ev en liten vitlöksklyfta
Börja med att skära ett kryss i tomaten, doppa den en stund i kokande vatten. Nu går den fint att skala. Dela alla grönsakerna i bitar och mixa dem med cirka hälften av tomatjuicen till en puré. I en stor tillbringare eller skål blandar du sedan purén med resten av juicen och kryddar med salt, peppar, tabasco, olja och vinäger. Täck skål/tillbringare och kyl soppan i minst två timmar före servering. Om du vill pressar du i en liten vitlök, men det brukar jag hoppa över. Servera gärna brödkrutonger och lite extra av grönsakerna, som du finhackar, i små skålar till. Den är också supergod utan tillbehör, kylskåpskall ute under parasollet på altanen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar