Om

21 juli 2014

Hej i hängmattan!

Tittar in mellan salta bad, ljumma kvällar, sand mellan tårna och andra härligheter. Efter några sköna dagar på roadtrip i vackra Blekinge (där jag aldrig tidigare varit) är det så skönt att komma hem. Vi har ätit jättegott, men med alla mina matnojor och allergier känns det riktigt härligt att slippa äta varje mål på restaurang. Sommar betyder gazpacho och fram till att de säljer den i butik (som i Spanien), gör du den bästa själv. Finns ingen godare lunch en varm sommardag!


Bästa gazpachon 4 p


1 stor skalad tomat
1/2 gurka
1/2 gul lök
1/4 urkärnad grön paprika
1 liter god tomatjuice
2 msk olivolja
2-3 msk vinäger (vit balsamvinäger är gott)
några stänk tabasco
1- 1 1/2 tsk salt
några korn nymald svartpeppar
ev en liten vitlöksklyfta

Börja med att skära ett kryss i tomaten, doppa den en stund i kokande vatten. Nu går den fint att skala. Dela alla grönsakerna i bitar och mixa dem med cirka hälften av tomatjuicen till en puré. I en stor tillbringare eller skål blandar du sedan purén med resten av juicen och kryddar med salt, peppar, tabasco, olja och vinäger. Täck skål/tillbringare och kyl soppan i minst två timmar före servering. Om du vill pressar du i en liten vitlök, men det brukar jag hoppa över. Servera gärna brödkrutonger och lite extra av grönsakerna, som du finhackar, i små skålar till. Den är också supergod utan tillbehör, kylskåpskall ute under parasollet på altanen.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...