Om

24 januari 2014

söt och dansk

Är du LCHF:are? Då är det dags att blunda eller byta kanal nu. Ikväll blir det nämligen sött, danskt fredagsmys. Originalreceptet utgår från en hel kyckling, men eftersom jag tycker det är lite jobbigt att hantera den, har jag anpassat till kycklingfiléer. Hursomhelst blir det dejligt.

Söd dansk kylling 4 p (hur gör man fina danska ö...?)


4-5 kycklingfiléer
salt, peppar
15 potatisar i kvartar
1 rödlök finhackas
2-3 hela vitlöksklyftor
1 dl aprikosmarmelad
1 dl lönnsirap
3 msk olivolja

Sås

2 1/2 dl grädde
1 dl hönsbuljing
salt, peppar

Värm ugnen till 200 grader. Lägg potatis, lök och vitlök  i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och sätt in i ugnen och låt gå cirka 20 minuter. Ta ut. Salta och peppra kycklingen och lägg filéerna med potatis och lök runt om. Blanda samman sirap och marmelad i en skål och häll över kycklingen. Stek i cirka 30 minuter tills potatisen känns mjuk och filéerna är klara. Ta ut och häll av det mesta av vätskan i en kastrull och låt koka upp. Späd med grädde och hönsbuljong och låt såsen småputtra tills den tjocknar.Smaka av med salt och peppar. Servera!


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...