Söd dansk kylling 4 p (hur gör man fina danska ö...?)
salt, peppar
15 potatisar i kvartar
1 rödlök finhackas
2-3 hela vitlöksklyftor
1 dl aprikosmarmelad
1 dl lönnsirap
3 msk olivolja
Sås
2 1/2 dl grädde1 dl hönsbuljing
salt, peppar
Värm ugnen till 200 grader. Lägg potatis, lök och vitlök i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och sätt in i ugnen och låt gå cirka 20 minuter. Ta ut. Salta och peppra kycklingen och lägg filéerna med potatis och lök runt om. Blanda samman sirap och marmelad i en skål och häll över kycklingen. Stek i cirka 30 minuter tills potatisen känns mjuk och filéerna är klara. Ta ut och häll av det mesta av vätskan i en kastrull och låt koka upp. Späd med grädde och hönsbuljong och låt såsen småputtra tills den tjocknar.Smaka av med salt och peppar. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar