Långpannebröd
25 g jäst
4 dl vatten
30 g smält smör
1/2 tsk salt
ca 1/2 dl flytande honung eller brödsirap
2 krm brödkryddor
450 g Finax glutenfri mjölmix
olivolja att pensla med
Salta jästen, häll över honung/sirap. Värm vattnet till fingerljummet. Lös upp jästen helt. Smält smöret och häll i det tillsammans med mjölmixen och kryddan. Arbeta degen kraftigt, med elvisp eller i maskin ca 5 min. Häll degen i en smord liten långpanna (25x35 cm). Pensla med olivolja. Sätt ugnen på 200 grader. Låt brödet jäsa under duk i en halvtimme eller så lång tid det tar att duscha och blåsa håret torrt. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
4 dl vatten
30 g smält smör
1/2 tsk salt
ca 1/2 dl flytande honung eller brödsirap
2 krm brödkryddor
450 g Finax glutenfri mjölmix
olivolja att pensla med
Salta jästen, häll över honung/sirap. Värm vattnet till fingerljummet. Lös upp jästen helt. Smält smöret och häll i det tillsammans med mjölmixen och kryddan. Arbeta degen kraftigt, med elvisp eller i maskin ca 5 min. Häll degen i en smord liten långpanna (25x35 cm). Pensla med olivolja. Sätt ugnen på 200 grader. Låt brödet jäsa under duk i en halvtimme eller så lång tid det tar att duscha och blåsa håret torrt. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
Hoppas det blir gott. Det är ju inte bakat med så värst mycket kärlek, mest stress...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar