Indisk grönsakssoppa
2-3 vitlöksklyftor, finhackas
1 bit färskriven ingefära
2 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk cayennepeppar
1 rödlök, finhackas
4 medelstora morötter, tärnas
1 sötpotatis, tärnas
1 rejäl bit vitkål, finstrimlad
2 stora Granny Smith-äpplen, tärnas
1/2 blomkålshuvud, i bitar
1 liter vatten
1 pod grönsaksbuljong
1 flaska grönsaksjuice
1 kartong/burk kikärter
saften av 1 lime
tunna äppelklyftor och koriander till servering
Hetta upp oljan på medelvärme i en stor gryta. Lägg i vitlök, torra kryddor och rör runt . I med lök, morötter, blomkål, äpplen, sötpotatis och vitkål och fräs tills allt har mjuknat lite, 7-10 minuter. Häll i vatten, grönsaksjuice, kikärter och salta. Låt puttra under lock i en halvtimme. Rör runt då och då. Rör ned kokosmjölk, limejuice och smaka av med sockret. Värm, men koka inte mer. Mixa soppan om du vill, men den är också god med lite tugg.
en nypa salt (eller två)
1 burk kokosmjölk
1 msk kokosblomsockertunna äppelklyftor och koriander till servering
Hetta upp oljan på medelvärme i en stor gryta. Lägg i vitlök, torra kryddor och rör runt . I med lök, morötter, blomkål, äpplen, sötpotatis och vitkål och fräs tills allt har mjuknat lite, 7-10 minuter. Häll i vatten, grönsaksjuice, kikärter och salta. Låt puttra under lock i en halvtimme. Rör runt då och då. Rör ned kokosmjölk, limejuice och smaka av med sockret. Värm, men koka inte mer. Mixa soppan om du vill, men den är också god med lite tugg.
2 kommentarer:
Vilken fantastisk färg på soppan! Den ser verkligen jättegod ut!
Tack Kjersti!
Den är verkligen fantastiskt god också. Men det blev v ä l d i g t mycket och nu har jag tröttnat efter att ha ätit av den hela veckan...
Kram!
Skicka en kommentar