Dulche de leche-paj
100 g smör
1 burk kondenserad mjölk
färsk ingefära
hallon och ev grädde till servering
Förvandla burken med kondenserad mjölk till världens godaste, krämigaste kolasås. Alltså småkoka burken i stor kastrull i 2-2 1/2 timme. Fyll på med hett vatten så att burken hela tiden är täckt. Ju längre du kokar desto fastare blir kolan. (ELLER köp färdig karamelliserad kondenserad mjölk och gör det riktigt enkelt för dej. Testade den idag och den var toppen). Gör en pajbotten av krossade pepparkakor och smält smör. Grädda den i 175 graders värme cirka 10 minuter. När kolan har svalnat (eller öppna burken) smaksätter du den med liten riven ingefära. Jag kramar ur saften ur "raspet", man får den ljuvliga ingefärssmaken men slipper den träiga konsistensen. Bred försiktigt ut kolasmeten i pajskalet och låt stelna lite till i kylen. Servera med hallon och lite lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar