Om

23 december 2013

just nu





Och i köket tillverkas en av julfavoriterna.

Ljummen rödkålssallad


1/2 rödkålshuvud
1 röd lök
1 röd chilifrukt (eller var lat som jag och ta chiliflakes)
1 msk smör
4 röda äpplen
2 dl valnötskärnor alt mandel
olivolja och vit balsamvinäger
1 granatäpple
1 ask jungfrusallad eller ruccola

Strimla rödkålen och rödlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten samt kärna ur och klyfta äpplena. Halvera och gröp ur granatäpplet. Fräs rödkålen, löken och chilin mjuk i smör på inte alltför hög värme i cirka 10 minuter.Tillsätt äpplena och valnötterna. Fortsätt fräsa ytterligare några minuter och rör om. Smaka av med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
Bred ut salladen på ett fat. Fördela rödkålsröran ovanpå och garnera med granatäppelkärnorna.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...