Om

29 december 2013

Vardag

Julmaten är äntligen slut och det börjar kännas lite som vardag. Laga-mat-och-baka-lusten börjar så sakteliga komma över mej igen, då vet jag att jag har fått lata mej tillräckligt. Jag vet inte om vi bjudit på detta på bloggen tidigare, men det är hursomhelst en säker favorit hos oss som mår fint av att upprepas. Ett tips är att göra dubbelt så mycket av såsen, den är jättegod och brukar inte räcka annars...

Kyckling med parmaskinka 4 p



500 g kycklinglårfilé
salt, svartpeppar
2 tsk oregano
parmaskinka
2 dl grädde
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
1 vitlöksklyfta

Bryn kycklingen i lite smör i en panna. Krydda med salt, peppar och oregano. Linda parmaskinka runt och lägg i smord ugnsform. Vispa ihop grädde, vinäger och fond och pressa ner vitlök. Slå såsen runt kycklingen och stek i ugn 225 grader cirka 15 minuter. Bjud te x potatisklyftor och ugnsrostade grönsaker till.



2 kommentarer:

Kjersti sa...

Låter jättegott! Gott Nytt År!

missjuneochjag sa...

Gott Nytt År till dej Kjersti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...