Om

20 december 2013

leeeedig

Jag klarade mej nästan hela vägen fram, fick jobba halvdag igår när feber och halsont tog över. Tog mej samman och en Alvedon och pallrade mej iväg till ett underbart julbord med bästa kollegorna. Idag orkar jag bara koka fudge (ja, den första omgången är redan slut). Jag har nog delat receptet tidigare, men här kommer det för säkerhets skull igen.



Världens godaste fudge


50 g smör
3 dl socker
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
100 g mörk choklad

Smält smöret. Häll i socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull och låt koka tills smeten håller kulprovet (cirka 122-124 grader). Ta kastrullen från värmen och rör ner hackad choklad. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Låt svalna och skär i bitar. Förvara i lufttät burk i kylen.


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...