Om

7 december 2013

saffran

Det blev ju inte mycket adventsmys förra helgen så nu kör jag "all-in". Det pyntas och fejas och listan med julmusik går på repeat på Spotify. "O helga natt" på högsta volym och doften av saffranskaka sprider sej i huset. Man måste ju älska den här tiden på året!




Saffranskaka


50 g smör
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl mjölk
1/2 dl kesella
3 1/2 dl mjölmix
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 kuvert saffran
(1 msk whiskey)
smör och ströbröd (kokosmjöl!) till formen
florsocker att pudra över kakan

Smält smöret, vispa ner kesella, whiskey och mjölk. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Blanda ner smörmjölken försiktigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader cirka 40 minuter.






Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...