Om

23 december 2014

I köket


Idag tillbringar jag dagen i köket och är glad att vi brukar ha knytkalas på våra jular. Hur hinner man och hur orkar man annars? Jag brukar ju stå för julbordets gröna och såklart glutenfria inslag. Min syster gör världens godaste glutenfria köttbullar så det lämnar jag med varm hand över till henne. Istället är köket just nu fullt av brysselkål och rödkål. En stor favorit är den här salladen:

Varm rödkålssallad


1/2 rödkålshuvud
1 rödlök
1 msk smör
chiliflakes efter smak
4 röda äpplen
vit balsamvinäger
olivolja
1 granatäpple
rostade, hackade mandlar
ruccola

Strimla rödkålen och rödlöken, kärna ur och klyfta äpplena. Halvera och banka ur kärnorna ur granatäpplet. Fräs rödkål, lök och chiliflakes mjukt i smör på medelvärme i cirka 10 minuter. Tillsätt äpplena och mandeln. Fortsätt fräsa ytterligare några minuter och rör om. Smaka av med olivolja, balsamvinäger, ev lite salt och peppar. Bred ut salladen på ett fat. Fördela rödkålsröran ovanpå och garnera med granatäppelkärnorna.




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...