Om

28 december 2014

Baka baka liten kaka

Efter några dagar i mys-mode, hasade jag mej ut i köket för att faktiskt fixa nåt som krävde spis, inte bara plocka fram rester. Det fick bli Jessicas Pepparkakscheescake, men utan pepparkakor... Som vanligt här hemma!

Pepparkakscheesecake


180 g pepparkakor (tog digestivekex och "kryddade" med ingefära, kanel och lite kardemumma) 
100 g rumsvarmt smör

300 g Philadelphiaost
3 ägg
1 1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljessens 

2 dl lingon, tinade
1 dl farinsocker
3 msk vatten

Smula kakorna ihop med smöret och tryck ut i en form. Grädda på 175 grader i 10 minuter. Vispa under tiden ihop fyllningen. Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare  i 40 minuter. Låt cheesecaken svalna i ugnen, ställ den därefter i kylen. Mixa ihop lingonsåsen och servera.



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...