Grönsakssoppegryta 4 p
2 stora sötpotatisar
1/2 blomkålshuvud
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 påse bladspenat
1 burk färskost med currysmak
1 kartong ekologiska linser
5 dl grönsaksbuljong
1/2 pressad lime
curry, salt, peppar, chiliflakes
rapsolja till stekning
Dela alla grönsakerna i mindre bitar. Fräs i en stor gryta i rapsoljan, i med lite chiliflakes och stek runt i 2-3 minuter. Häll i buljongen och puttra under lock i 10 minuter tills grönsakerna är mjuka men fortfarande spänstiga. Skölj linserna noga i kallt vatten. Häll ner dem i grytan tillsammans med färskosten och spenaten. Koka upp, smaka av med lite mer kryddor och pressa i limesaft. Servera rykande het med några extra limeklyftor att pressa över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar