Om

14 oktober 2014

God morgon

 Jag älskar frukost och vill sitta länge. Därför blir det sällan en bra frukost till vardags. Desto härligare då att sitta länge, länge på helgen. Och skämma bort med nybakade frallor. Mmmmm...
Rätt gott att ha några i frysen en tisdag.


Müslifrallor 12-14 st


5 dl fingerljummet vatten
1 dl naturell yoghurt
1 paket jäst
1 tsk salt
1 msk mörk sirap
1 msk fiberhusk
2 dl müsliblandning
knappt 500 g mjölmix

Lös upp jästen med vattnet och salt. Häll på sirap, yoghurt och fiberhusk och vispa runt. Låt stå i 10 minuter. Mät upp müsli (tog Risentas glutenfria blandning) och mjölmix och rör ner. Låt gå i maskin minst 5 minuter. Strö lite extra mjölmix över och låt sedan jäsa övertäckt 1 1/2 timme. Klicka upp degen med hjälp av mjöldoppade skedar på plåtar. Grädda 15-20 minuter på 225 grader.



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...