Om

11 maj 2014

Tripp trapp trull

Jag fick 1000 rabarberstjälkar av mina vänner. Och det var tur, eftersom min egen rabarber verkar vara inne på sista sucken. Nu blir det äntligen rabarberpaj, eller rättare sagt, rabarberpajer. Tre.

Smulpaj med rabarber 


250 g rumsvarmt smör 
2 dl havregryn 
2 dl havremjöl
2 dl Finax ljusa mjölmix
2 tsk vaniljpulver
2 msk råsocker
2 msk ljust muscavadosocker 
lite potatismjöl och socker att strö över rabarberna

Skölj och ansa rabarberna. Låt rinna av ordentligt och skiva i 3 cm bitar. Lägg i botten på osmord(a) form(ar) och strö lite potatismjöl över. Sockra lätt. Nyp ihop ingredienserna till smulet och klicka över. Grädda i 25 minuter i 225 grader varm ugn. Njut med glass, vaniljsås, grädde eller en klick crème fraiche. Äntligen vår på riktigt! 

               

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...