Om

29 mars 2015

italien hälsade på



Blodapelsin ska visst döpas om till "röd apelsin" eftersom den blodiga inte säljer så bra. Jag har aldrig tänkt på namnet som osmakligt, jag gillar blodapelsin och blodgrape bättre än de blonda varianterna. Hursomhelst, här är jättegod "blodig" dessert från i går kväll. Går säkert bra med vanliga apelsiner också....


Blodapelsindessert med fluffig mascarponekräm 2 p


3 blodapelsiner
några droppar Cointreau (valfritt)
1/2 burk mascarponeost
1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk sukrin
1–2 italienska mandelskorpor (valfritt)

Skär bort skalet från apelsinerna och skär ut fina, hinnfria klyftor. Droppa ev över lite Cointreau (jag skippade det, blir gott ändå). Strö ev lite sukrin på apelsinen om den är väldigt bitter.
Vispa ihop mascarpone med grädde, vaniljpulver och sukrin tills det blir fluffigt. Lägg frukten i glas och toppa med fluffet och kanske lite smulad cantucciniskorpa.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...