Om

22 mars 2015

Nyheter i köket

Kikärtsmjöl är nytt för mej, men visst är det så att så fort man hör talas om något så läser och hör man om det överallt. Helt plötsligt talade halva min sociala medievärld om kikärtsmjöl och jag kände mej nästan tvungen att testa det. Efter mycket letande och inget hittande fick jag till slut beställa det på nätet. Jag älskar webbshopping!
Igår var det upp till bevis för mjölet och vi använde det till pizzabottnar. Så enkelt, inget kletande med deg. Det enda som behövs är lite tid och planering - och så själva mjölet förstås.

Kikärtspizza 3 portionsbottnar 


4 1/2 dl kikärtsmjöl
3 dl vatten
1 nypa salt
1/2 tsk pizzakrydda

Blanda mjölet med vatten och kryddor i en bunke. Rör slätt, täck med bakduk och låt stå i 3-4 timmar eller under dagen. 
Klicka ut smeten, ja den ska vara lös, på plåtar med smort bakplåtspapper. Vi smorde inte och det blev väldigt klurigt att få bort pizzan från pappret sedan (läs: det gick inte). Smeta ut till lagom stora bottnar med en sked. Grädda i 10 minuter på 225 grader. Lägg på fyllning och grädda ytterligare 15 minuter. 


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...