Om

1 mars 2015

Sköna söndag

Sovmorgon, regn/snö snett underifrån som det bara kan vara i Göteborg, sjukdomar som vänt och jo, det blir ju ljusare och ljusare så på nåt vis är allt rätt härligt. Och så gjorde vi lasagne på aubergine och så blev det ännu härligare. Så gott! Tror att man kan luras med den här, för den smakar så äkta trots att det inte är en gnutta pasta med.

Auberginelasagne 4 p


600 g nötfärs
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 kartong krossade tomater
1/2 dl ajvar relish (mild)
1 tsk pizzakrydda
1 stor aubergine/2 små
2 dl grädde
1-2 dl riven ost med stark smak
några skivor chèvre 
Salt, svartpeppar, smör/olja att steka i

Finhacka löken, fräs i smör i en stekpanna, låt färsen fräsa med. Pressa i vitlök och späd med krossade tomater och ajvar. Krydda och låt koka ihop 10 minuter. 
Hyvla auberginen supertunt med osthyvel och lägg hälften av skivorna i en ugnsform. Bred över hälften av köttfärsen, häll över 1 dl grädde och riven ost. Täck med resten av aubergineskivorna, mera köttfärs och resten av grädden. Smula till sist över chèvre. Gratinera i mitten av ugnen på 200 grader cirka 40 minuter. Sallad till är gott. (Jag gjorde en favorit med ruccola, rödlök, kapris och lite citronsaft över. Och persilja!)


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...