Auberginelasagne 4 p
600 g nötfärs
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 kartong krossade tomater
1/2 dl ajvar relish (mild)
1 tsk pizzakrydda
1 stor aubergine/2 små
2 dl grädde
1-2 dl riven ost med stark smak
några skivor chèvre
Salt, svartpeppar, smör/olja att steka i
Finhacka löken, fräs i smör i en stekpanna, låt färsen fräsa med. Pressa i vitlök och späd med krossade tomater och ajvar. Krydda och låt koka ihop 10 minuter.
Hyvla auberginen supertunt med osthyvel och lägg hälften av skivorna i en ugnsform. Bred över hälften av köttfärsen, häll över 1 dl grädde och riven ost. Täck med resten av aubergineskivorna, mera köttfärs och resten av grädden. Smula till sist över chèvre. Gratinera i mitten av ugnen på 200 grader cirka 40 minuter. Sallad till är gott. (Jag gjorde en favorit med ruccola, rödlök, kapris och lite citronsaft över. Och persilja!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar