Om

7 april 2015

glad påsk

Påsk i Skåne firar vi nästan alltid med allt för mycket mat, promenader vid havet, konstvandring, påskäggsjakt, spel, skratt och prat. Och i år strålade en ovanligt varm och generös sol över oss alla. Underbara dagar! Jag bidrog bland annat med den här goda kakan till dessertbordet (som är en pall, vi är lite trångbodda).


Citron- och kokoskaka 


4 ägg
1 dl socker/sukrin
1 dl kokosmjöl
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
50 g kokosfett
1 dl gräddfil
skal och saft av en citron
2 msk rostade kokosskivor

Spänn fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Pensla kanterna med lite kokosfett. Vispa ägg och socker/sukrin pösigt. Blanda ihop mjöl, vaniljpulver, bakpulver och vänd ner. Smält kokosfettet och rör ner i smeten tillsammans med gräddfil, citronskal och saft. Rör slätt och häll ner i formen. Strössla över kokosskivor. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader cirka 25 minuter. 





Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...