Om

16 februari 2015

Till miss June

Nu har jag bakat "vanligt, glutenfritt" bröd. Även om jag inte tänker äta dem själv blir nog min miss Macka glad.

Tekakor cirka 10 st


25 g jäst
1/2 dl rapsolja
4 dl vatten
1 msk fiberhusk
2 dl glutenfria havregryn
6 1/2 dl mjölmix
1 tsk salt
1/2 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver 

Värm vattnet till fingerljummet och lös upp jästen. Häll i husk, salt, sirap, havregryn och olja och blanda runt ordentligt. Låt stå 10 minuter och blanda sedan ner mix och bakpulver. Låt gå i maskin i 5 minuter. Strö över 1/2 dl mix, täck degen och låt jäsa 45 minuter. 
Veva runt degen ett par varv i maskinen, klicka sedan ut på bakplåtspappersklädda plåtar med hjälp av två skedar. Doppa skedarna i lite mjölmix och platta ut degen till runda kakor, cirka 1/2 cm tjocka. Nagga dem och låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla dem med lite olja, grädda på 240 grader i cirka tolv minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk. 


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...