Laxgryta med smak av apelsin 3 p
400 g laxfilé
70 g kräftor
100 g bladspenat
1 1/2 dl grädde
1 dl vatten
salt, vitpeppar
1 fiskbuljongtärning
filéade klyftor och saften av en apelsin
smör att steka i
Finhacka löken och fräs i lite smör i en gryta. Fräs ner spenaten och när den slokat häll på vatten, grädde och fiskbuljongtärning. Dela fisken i mindre bitar, salta och peppra och vänd sedan ner i grytan. Låt puttra några minuter medan du skär ut hinnfria filéer ur apelsinen, det går lätt med en riktigt vass kniv. Pressa saften ur "apelsinskrovet" ner i grytan, smaka ev av med mer salt och peppar. Vänd till sist ner kräftorna och låt bli varmt, inte mer. Fördela i skålar och garnera med apelsinklyftorna. Med ett glas vitt vin till kan inte lördagen bli så mycket härligare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar