Om

17 januari 2015

lördagens lyx

Sällan har jag smakat en godare, enklare fiskgryta. Kanske beror det på att jag är lite svulten, men smakerna sitter hursomhelst som en smäck. Mums!

Laxgryta med smak av apelsin 3 p


1 bananscharlottenlök
400 g laxfilé
70 g kräftor
100 g bladspenat
1 1/2 dl grädde
1 dl vatten
salt, vitpeppar
1 fiskbuljongtärning
filéade klyftor och saften av en apelsin
smör att steka i

Finhacka löken och fräs i lite smör i en gryta. Fräs ner spenaten och när den slokat häll på vatten, grädde och fiskbuljongtärning. Dela fisken i mindre bitar, salta och peppra och vänd sedan ner i grytan. Låt puttra några minuter medan du skär ut hinnfria filéer ur apelsinen, det går lätt med en riktigt vass kniv. Pressa saften ur "apelsinskrovet" ner i grytan, smaka ev av med mer salt och peppar. Vänd till sist ner kräftorna och låt bli varmt, inte mer. Fördela i skålar och garnera med apelsinklyftorna. Med ett glas vitt vin till kan inte lördagen bli så mycket härligare.



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...