Om

23 januari 2015

Brownie vs brownie

Någon skulle bjuda på brownies och det blev upphovet till den här lilla "brownietävlingen". 
Vi kan inte faktiskt inte kora någon vinnare, alla brownies är förstås goda brownies. Den ena här är naturligt glutenfri och söt och godisaktig, den andra riktigt chokladig och kanske lite mer vuxen i smaken. Jag smakade förstås bara på smulorna... 



Frk Julies hallonbrownies


150 g smör
255 g farinsocker
75 g kakao
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
75 - 80 g mjölmix
1/2 tsk bakpulver
2 dl hallon (från frysen)

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret på medelvärme, ta av från värmen och rör ner socker och kakao. Rör slätt. Häll i vaniljen och vänd ner ett ägg i taget. Blanda ihop mix och bakpulver och rör försiktigt ned i smeten. Häll i liten form, min är 25x18 cm, som du klätt med bakplåtspapper. Tryck ner hallonen och grädda mitt i ugnen 45 minuter. Låt svalna innan du skär upp i fyrkanter. Förvara i kylen.


Miss Junes brownies med extra allt (Frej och Blohm) 


100 g rumsvarmt smör
150 g strösocker
20 ljus sirap
125 g mörk choklad
30 g bovetemjöl
40 g maizena
2 msk kakao
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
30 g minimarshmallows
(100 g nötter av valfritt slag, men de uteslöt vi)

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, sirap och socker pösigt. Smält under tiden den mörka chokladen i micron. Vispa ner äggen ett i taget i smeten, häll i den smälta chokladen i smeten och blanda väl. Sikta ihop mjölsorterna, kakao och vaniljsocker och blanda ner. Hacka den vita chokladen och blanda till sist ner den. Klicka upp smeten i form (25x18) på bakplåtspapper. Tryck ner marshmallows och grädda i 30 - 35 minuter. Låt svalna innan du skär upp i bitar. Förvaras svalt.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...