Om

5 januari 2015

det här med rester

Det är fint att ha lite rester i kylen. Det passar ju dessutom min mantagervadmanhaver-metod alldeles utmärkt, det finns ju alltid godsaker att hitta på nyheter med. I helgen blev rester av grönkål till en god fyllning i en paj till exempel.

Pajdeg


80 g smör
1/2 dl kesella (ta kanske lite till, känn hur din deg blir, den ska inte vara för torr/lös)
3 dl mjölmix
2 tsk fiberhusk
2-3 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllning


rester av grönkål
1/2 squash
1 påse bladspenat
1/2 lök
1/2 paket fetaost
en skvätt grädde

3 ägg
2 1/2 dl grädde
2 dl riven ost
salt, peppar

Blanda ihop degen i en bunke. Jag nyper ihop smöret med mixen till det är grynigt. Häll därefter i kesella och lite vatten tills degen är hanterbar. Tryck ut i pajform, förgrädda 10 minuter på  225 grader.
Finhacka grönkål och lök, skär squashen i kvartar och fräs i lite olivolja tills det är mjukt. Vänd i spenat och låt den "vissna" ner i stekpannan. Smula i fetaost och späd med lite grädde, smaka av med salt och peppar. 



Fördela grönsaksfyllningen i pajskalet, häll över äggstanningen och grädda i 20-25 minuter tills pajen har fin färg. 




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...