Du ska inte tro det blir sommar ifall inte någon sätter fart... på saften! Bästa tecknet på att sommaren är hos oss är när doften av fläder sprider sej i köket och det gjorde den igår. Liten tutorial ligger ute på instagram @missjuneochjag men här är det mer exakta receptet (tror jag visat det förut, kanske för ganska precis ett år sedan...) Hursomhelst - här är det igen.
Vår flädersaft
20 fläderblomsklasar
2 citroner
2 kg socker
50 g citronsyra
2 l kokande vatten
atamon
Tvätta citronerna, skala dem och pressa sedan ur saften.Varva citronsaft, skal och blommor i en hink som sköljts ur med atamon. Rör ner socker och citronsyra och slå på vattnet. Rör runt så att sockret löser sej och låt sedan saften stå väl täckt i 2-3 dagar. Rör runt då och då. Sila, tillsätt atamon enligt bruksanvisningen, häll upp på flaskor/burkar. Låt stå svalt eller ännu hellre - frys in!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar