Om

26 juni 2014

Crossover

När man tar något litet från olika kök, när alla får sitt och det blir en härlig middag med inspiration från det libanesiska, det grekiska, det indiska... och kanske något mer. Så bra!

Lammfärsspett 8 st


500 g lammfärs
1 liten vitlöksklyfta
1/2 pkt feta
1/2 tsk parikapulver, 
1 tsk torkad mynta
1/2 tsk salt
chiliflakes efter smak

Smula fetaosten och blanda sedan ihop färsen snabbt så att den inte blir seg. Forma runt blötlagda träspett och lägg på bakpapper på plåt. Stek i 225 grader 10 minuter. Flytta upp plåten i ugnen och slå på grillen. Grilla spetten ett par minuter till fin färg. Servera med sallad, hummus, tortillasnacks (se nedan), tomatsallad, rajta och grillad haloumi. Klyftpotatis var det visst någon som ville ha till också. 




Klipp tortillabröd i små bitar, blanda med olivolja och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Stek i ugn 225 grader 7-10 min tills de är knapriga och gyllene. (Om du vill baka hittar du recept här. Om du inte orkar spring till Ica och köp). Detta kommer vi använda som snacks och tillbehör många gånger framöver - så himla gott! 





Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...