Om

22 mars 2014

plötsligt händer det

Det här är något jag har tänkt att göra länge, men av olika anledningar (läs lättja) inte tagit tag i. När man blir bjuden på dessa godsaker av en vietnames och dessutom får en grundlig lektion i vad maten ska innehålla och hur man rullar på bästa sätt går det ju inte att smita undan längre. Ikväll gjorde vi vietnamesiska vårrullar!

Kaos på köksbordet

Våra vietnamesiska vårrullar


stekt kycklingfilé (eg kokt fläskkött, men vi hade kyckling kvar sedan gårdagens middag)
räkor (jätteräkor använder inte jag, vanliga duger fint)
rispapper
mynta, koriander, thaibasilika
gurka
rättika
risnudlar
isbergssallad
böngroddar
inlagd ingefära (tog vi för att det är så himla gott)

Dippsås


½ röd chilifrukt alt chiliflakes (ni känner mej nu)
1 vitlöksklyfta
5 msk socker
½ dl kokande vatten
½ dl asiatisk fisksås
3 pressade limefrukter

Börja med att blanda till dippen, ställ åt sidan. Koka nudlarna enligt paketets anvisningar. Dela köttet i mindre, rätt tunna skivor, skär grönsaker i mindre bitar, strimla salladen. Fyll en stor skål med ljummet vatten, dopa rispappret 10 - 15 sekunder, låt rinna av på ren kökshandduk. Lägg kött, nudlar och grönsaker på nedre delen av pannkakan, rulla upp till 2/3, vik in kanterna och lägg på räkorna, rulla klart. (Detta för att räkorna ska synas igenom den färdiga rullen). Klistra kanterna med lite ljummet vatten om det behövs. Dippa!



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...