Om

4 mars 2014

Fina fisken

Igår var vi bjudna på kalas. Mamma serverade sin underbara fisk som jag fått så många gånger under uppväxten. Alltid lika gott! Och nu är det miss June och frk Julie som fortsätter att älska mormors godaste (?) fisk.

Mammas goda microfisk 4 p


8 bergtungefiléer (går att ta rödspättefiléer till vardags, blir nästan lika gott, men bara nästan)
1/2 dl vitt vin alt 2-3 msk vatten
salt, peppar 

Sås


3 dl grädde
2 dl vitt vin alt citronsaft och vatten
1 msk Maizenaredning
1 burk röd stenbitsrom 
3 dl skalade räkor
fiskfond, salt, peppar


Börja med såsen. Koka ihop grädde, vin och fond, red ev av med lite maizenaredning (det gör mamma, jag använder ju inte det så ofta i mitt kök...) Rulla ihop filéerna, salta och peppra lätt och lägg i en vid ugnsfast form. Slå vatten eller vin runt och koka i micron på högsta effekt i 4 minuter. Häll över den varma såsen, strössla över räkorna och klicka på stenbitsrom. Servera med pressad potatis.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...