Avocadopasta 4 p
400-500 g spaghetti (Icas är bäst som ni ju vet vid det här laget)
1 vitlöksklyfta
1/2 chili (ta bort kärnorna)
1 lime
2 mogna avocados
salt, svartpeppar
ca 1/2 dl olivolja
1 näve basilika
1 näve bladpersilja
1 dl riven pecorino
1 dl riven parmesan
Hacka vitlöken och chilin smått, lägg dem i en skål (du kan göra såsen färdigt i en serveringsskål om du vill). Halvera dina avocados och ta bort kärnorna. Skär dem i små bitar och lägg i skålen. Mosa avocadon med en gaffel lite grann – det ska inte bli puré, men det ska inte heller vara fina kuber. Pressa limesaft över. Hacka örterna och riv ostarna. Lägg allt i skålen. Ringla över olivoljan, salta och peppra. Rör om och smaka av. Röran ska vara ordentligt salt, annars blir det inte bra.
Koka spaghettin i rikligt med saltat vatten. Receptmakaren rekommenderar att pastavattnet ska vara lika salt som medelhavet – så salta ordentligt och salta sedan lite till. Ta tillvara 1 dl av kokvattnet medan pastan kokar. Häll av vattnet och blanda spaghettin med såsen och kokvattnet till en härlig röra! Dekorera med riven parmesan och svartpeppar, servera direkt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar