Om

21 mars 2014

Ny favorit

Det här är nästan lika gott som bästa pastarätten ever. Men så var det ju det här med att hitta en lagom mogen avocado. Gör i n t e den här rätten på hårda, halvråa avocados, lite för mogna är i så fall bättre. Det här blir dagens middagstips - om du nu inte vill äta tacos just ikväll...



Avocadopasta 4 p


400-500 g spaghetti (Icas är bäst som ni ju vet vid det här laget)
1 vitlöksklyfta
1/2 chili (ta bort kärnorna)
1 lime
2 mogna avocados
salt, svartpeppar
ca 1/2 dl olivolja
1 näve basilika
1 näve bladpersilja
1 dl riven pecorino
1 dl riven parmesan

Hacka vitlöken och chilin smått, lägg dem i en skål (du kan göra såsen färdigt i en serveringsskål om du vill). Halvera dina avocados och ta bort kärnorna. Skär dem i små bitar och lägg i skålen. Mosa avocadon med en gaffel lite grann – det ska inte bli puré, men det ska inte heller vara fina kuber. Pressa limesaft över. Hacka örterna och riv ostarna. Lägg allt i skålen. Ringla över olivoljan, salta och peppra. Rör om och smaka av. Röran ska vara ordentligt salt, annars blir det inte bra.
Koka spaghettin i rikligt med saltat vatten. Receptmakaren rekommenderar att pastavattnet ska vara lika salt som medelhavet – så salta ordentligt och salta sedan lite till. Ta tillvara 1 dl av kokvattnet medan pastan kokar. Häll av vattnet och blanda spaghettin med såsen och kokvattnet till en härlig röra! Dekorera med riven parmesan och svartpeppar, servera direkt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...