Om

29 mars 2014

dra mej baklänges

Slötittade på tv häromkvällen och jösses vad massa gott det bakades och lagades. Recepten finns på den här bloggen. Ett ynka litet ägg "förstörde" biscottireceptet för mej, men jag testade att byta ut ägget mot lite extra bakpulver, lägga till fiberhusk och en extra matsked yoghurt. Och det funkade! De blev jättegoda - testa du också, med eller utan ägg.

Biscotti 12 st


2 dl mandelmjöl
1 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 dl mandel
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk råsocker
1/2 dl tranbär
1/2 tsk nymortlade kardemummakärnor
rivet skal av 1 citron
2 msk yoghurt


Sätt ugnen på 180 grader. Lös upp fiberhusken i yoghurt och låt svälla en liten stund. Blanda de torra ingredienserna, rör sedan ner yoghurten. Forma till en längd, 2-3 cm tjock, det går lättare om du doppar händerna i lite vatten. Grädda tills längden fått lite färg ca 15 minuter. Ta ut och skär i snittar 1-2 cm breda. Lägg med ena snittsidan uppåt och låt dem torka ca 30 minuter i ugnen på 100 grader.




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...