Om

19 februari 2016

Tröst på italienska

Hostar, hostar, HOSTAR! Behöver absolut comfort food i dessa dagar, det får bli en god gammal favoritsoppa. Har haft denna i min receptsamling i hur många år som helst, men av någon anledning lagar jag den inte så ofta som jag borde. Men nu!

Minestrone á la Genovese


3 dl kort pasta
grönsaksbuljong 
1 gul lök
1 msk grovsalt
1 morot
2 stjälkar selleri
4 stjälkar mangold
3 potatisar, mjölig sort
1 squash
1 liten aubergine 
2 tomater
2 tsk timjan
1 lagerblad
1 tsk rosmarin
1 bit purjo, 8 cm
1 skalk parmesanost
2 dl stora vita bönor
salt, peppar

Koka pastan riktigt al dente i grönsaksbuljong, kyl ner och vänd i lite olivolja, ställ undan. Skär alla grönsaker och potatis i mindre bitar, lägg i en gryta. Fyll på med vatten så att det täcker, häll i salt, lagerblad och kryddor. Har du en kant parmesanost slänger du ned den, den ger riktigt god smak. Koka upp och låt sedan grytan koka, sjuda under lock i 1 1/2 timme. När det återstår 10 minuter vänder du med de vita bönorna. Häll i pastan precis mot slutet och se till att allt blir riktigt varmt. Servera med en klick pesto och ett gott bröd. 



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...