Chokladpaj
2 1/2 paket Semper cookie-O's
100 g smör
1 burk dulce de leche
2 1/2 dl vispgrädde
300 g mörk choklad
flingsalt att strö över innan servering
Smula kakorna i en matberedare eller lägg dem i en påse och ge dem en omgång med kaveln. Smält smöret och blanda ihop till en deg. Tryck ut i en pajform och ställ i frysen i 20-30 minuter.
Öppna burken med den karamelliserade kondenserade mjölken och rör den lite smidig.
Häll ner i pajskalet och ställ tillbaka det hela i frysen ytterligare 20-30 minuter. Under tiden gör du chokladganachen (finns det ett bättre ord, man hör ju tydligt hur gott det är...)
Hacka chokladen och lägg i en skål. Värm försiktigt upp grädden och ta av den från plattan precis innan den börjar koka. Slå grädden över chokladen och rör försiktigt tills all choklad har smält. Vispa slätt och häll ner i pajen. Frys ytterligare 30-45 minuter om den ska ätas samma dag. Ställ annars att stelna i kylen fram till servering. Strö över flingsalt.
2 kommentarer:
Grattis i efterskott! Hoppas du känner dig piggare!
Tusen tack Kjersti! Hälsan sviktar lite, men jag vågar tro att det går åt rätt håll!
Skicka en kommentar