Ciabattasega brödkakor 12 st
25 g jäst
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
1 tsk salt
5 dl kallt vatten
1 msk fiberhusk
1 msk chiafrön
3/4 dl solrosfrön
1 dl havregryn
1/2 dl olivolja
8-10 dl mjölmix
1 msk chiafrön
3/4 dl solrosfrön
1 dl havregryn
1/2 dl olivolja
8-10 dl mjölmix
1 1/2 tsk bakpulver
Smula ner jästen i en bunke tillsammans med salt och sirap. Rör ner vattnet och lös upp. Blanda ner fiberhusk, olja, chiafrön och solrosfrön. Låt svälla i 10 minuter. Blanda ner det mesta av mixen och vispa runt ordentligt. Det blir en lös smet, men är den för rinnig så häll ner lite extra mix. Häll i bakpulvret och låt vispa i 10 minuter. Låt smeten jäsa övertäckt i bunken i en timme.
Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper och platta ut dem till kakor. Jag brukar olja in händerna med olivolja, eftersom degen är så kletig, då går det lätt. Jäs kakorna under bakduk ytterligare 30 minuter. Grädda på 250 grader mitt i ugnen, cirka 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar