Hursomhelst...
Grönkålspaj med ädelost
Deg
80 g rumsvarmt smör
3 dl Finax röda mjölmix
1 rågad msk kesella 10%
1-2 tsk salt
2 tsk fiberhusk
2-3 msk kallt vatten
Fyllning
100 g grönkål i mindre bitar
1 gräddädelost
3 dl matlagningsgrädde
2-3 dl riven ost med god smak
3 ägg
salt, svartpeppar
olivolja eller smör till stekpannan
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen, tryck ut i en ugnsform. Nagga botten och förgrädda i 15 minuter på 200 grader. Fräs grönkålen i lite fett så att den mjuknar något. Späd med lite av grädden och smula ner ädelosten. Koka ihop ett par minuter. Bred ut fyllningen i botten på pajskalet, strö över ost. Vispa ihop äggen med resten av grädden, salta och peppra. Grädda pajen i ytterligare 25-30 minuter tills fyllningen stannat och fått fin färg. Servera med lite god rökt skinka eller håll måltiden vegetarisk och servera med en god (päron)sallad till. Det blir vårt fredagsmys ikväll.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar