Det är inte lätt att vara med i en bokklubb när man för stunden inte klarar av att läsa. Eller jo förresten, det är jättelätt. Bästa, goaste vännerna varvat med god mat och läsbefrielse gör att det bara är trevligt. Och snart orkar jag säkert läsa igen. Häromkvällen blev vi bjudna på en fantastisk Rogan Josh med naanbröd. Glutenfritt till alla! Idag bakade jag dem, men grytan får vänta till annan dag.
Naanbröd 10-12 st
7-8 dl glutenfri mix, te x Finax röda
1 tsk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk socker
1/2 tsk bakpulver
2 tsk torrjäst
1/2 tsk malen koriander
2 krm garam masala
1 ägg
1 dl naturell yoghurt
2 dl mjölk
2 msk rapsolja
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Ljumma mjölken och vispa ihop med ägg, yoghurt och olja. Rör ner i mjölblandningen och vispa ihop ordentligt. Degen ska vara kletig men inte för lös, ta i lite mer mix om det behövs. Ringla över lite extra olja och låt jäsa övertäckt i 1 timme. Klicka upp degen på plåtar och knåda ut till kakor, det blir 10-12 st beroende hur stora du vill ha dem. Låt jäsa ytterligare 20 minuter. Sätt ugnen på grill och maxvärme. Pensla bröden med vatten och grilla i 2-3 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar