Rabarberkaka
100 g smör
2 dl socker
3 stjälkar rabarber
2 tsk socker
1 tsk malen kardemumma
1 ägg
4 dl mjölmix
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk psylliumhusk
1 1/2 dl mjölk
smör och kokosflingor till formen
florsocker och rabarbersirap till garnering
Låt smöret bli lite rumsvarmt innan du vispar ihop det med sockret tills det blir fluffigt. Skölj och ansa rabarbern, skär i 1-2 cm bitar. Blanda ihop med socker och kardemumma, låt dra en stund. Blanda ner ägget i smörsockret, rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner tillsammans med mjölken. Vispa till smeten precis blir slät, inte längre. Vänd försiktigt i rabarbern och klicka ut smeten i form (24 cm). Grädda längst ner i ugnen på 175 grader i 35 minuter. Låt svalna. Ringla över glasyr av lite florsocker och rabarbersirap eller annan vätska. Servera med lättvispad grädde, vaniljvisp eller glass. Smakar bäst i sällskap med nybliven mamma.
2 kommentarer:
Den nyblivna mamman tackar för god kaka och trevligt sällskap! Var mysigt att äntligen ses igen.
Kram!
Åh, tack detsamma! Så fina, både mamma och bebis 😘
Skicka en kommentar