Om

4 juli 2015

Oj, mer rabarber

Fick plocka mer rabarber hos annan snäll väninna igår och nu ska det bli en sommarkaka. Den får följa med när jag ska hälsa på hos nyfödd bebis. Det är ju sannerligen inte ofta man träffar på små nyfödingar nuförtiden, vilken ynnest!

Rabarberkaka


100 g smör
2 dl socker

3 stjälkar rabarber
2 tsk socker
1 tsk malen kardemumma

1 ägg
4 dl mjölmix
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk psylliumhusk
1 1/2 dl mjölk

smör och kokosflingor till formen
florsocker och rabarbersirap till garnering

Låt smöret bli lite rumsvarmt innan du vispar ihop det med sockret tills det blir fluffigt. Skölj och ansa rabarbern, skär i 1-2 cm bitar. Blanda ihop med socker och kardemumma, låt dra en stund. Blanda ner ägget i smörsockret, rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner tillsammans med mjölken. Vispa till smeten precis blir slät, inte längre. Vänd försiktigt i rabarbern och klicka ut smeten i form (24 cm). Grädda längst ner i ugnen på 175 grader i 35 minuter. Låt svalna. Ringla över glasyr av lite florsocker och rabarbersirap eller annan vätska. Servera med lättvispad grädde, vaniljvisp eller glass. Smakar bäst i sällskap med nybliven mamma. 






2 kommentarer:

Maria sa...

Den nyblivna mamman tackar för god kaka och trevligt sällskap! Var mysigt att äntligen ses igen.
Kram!

missjuneochjag sa...

Åh, tack detsamma! Så fina, både mamma och bebis 😘

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...