Grekisk auberginegratäng 4-6 p
2 stora auberginer
2-3 gula lökar
1 paket (125 g) fetaost
1 tsk torkad mynta
1 dl riven ost med god smak
2 dl grädde
olivolja, smör
salt, svartpeppar
Skär auberginen i cm-tjocka skivor. Pensla med olivolja och lägg på plåt med bakplåtspapper. Salta lätt. Ugnsbaka på 200 grader i cirka 15 minuter. Stek under tiden löken i olivolja eller smör, salta och peppra, men låt inte löken få färg, bara mjukna. Lägg hälften av aubergineskivorna i en ugnsform, lägg över löken och strö över myntan. Smula över nästan all fetaost. Lägg på resten av auberginen. Strö över resten av fetan, häll över grädden och avsluta med den rivna osten. Gratinera på 225 grader i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Servera med tomatsallad med oliver och kanske några skivor god salami eller serrano.
1 kommentar:
Vad gott det låter!
Skicka en kommentar