Om

13 juli 2015

Omstart

Det är så lätt att halka ner i diket med lite för mycket godsaker och vin nu på sommaren. Efter ett par härliga (och onyttiga) dagar i vackra Skåne, ska jag nu skippa vinet och varva den goda sommarmaten med fasta (5:2). Snart väntar nämligen nya matäventyr!

Den här rätten är superfräsch och passar fint som förrätt eller som idag, en lite lyxigare, lätt lunch.
Det är lite klurigt med ett exakt recept, prova dej fram så att det blir rätt balans mellan sötma, syra och sälta. Jag gjorde ungefär såhär. 

Asiatisk laxtartar 1 p lunch eller 2 p förrätt 


150 g laxfilé (frys den minst ett dygn så att alla bakterier dör) 
saften av 1 lime
2 msk olivolja
1-2 msk fish sauce
2 msk kokossocker
1 tsk sesamfrön 
några chiliflakes

majonnäs 
wasabi 
sallad

Blanda marinaden och smaka av för rätt balans. Skär laxen i fina bitar och vänd ner. Ställ att marinera i ett par timmar. 



Häll av marinaden och lägg upp laxen på valfria salladsblad. Servera med majonnäs smaksatt med wasabi. Superfräscht! 



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...