Om

21 juni 2015

Carlssons rabarber

Min rabarber har dött. Det var ett tag när jag inte ville ha den (pga lat) och försökte utrota den, men den kom tappert tillbaka år efter år. Nu när jag förlikat mej med att ta tillvara det som trädgården bjuder på, är den mer eller mindre borta. Nåväl, jag har snälla vänner som förbarmade sej och gav mej ett rejält knippe av sin rabarberrikedom. De heter inte Carlsson men det gör den här pajen.

Carlssons rabarberpaj 


4-5 stjälkar rabarber
2 msk potatismjöl
2 msk råsocker
2 dl sammanlagt av kokos-, ris-, majs- och havremjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver 
1 msk vaniljsocker 
1 ägg
100 g smör 

Ansa, skölj och dela rabarbern i mindre bitar. Lägg i smord form och strö över potatismjöl och råsocker. Blanda om. 
Rör ihop socker, bakpulver och mjöl. Blanda ner ägget och rör tills du har en smulig deg. Strö degen över rabarbern. Smält smöret och ringla över. Grädda på 225 grader tills pajen har fin färg och rabarbern mjuknat, cirka 20 minuter. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...